NOVOSTI

Radovi na rekonstrukciji ribarske luke Gaženica – svibanj 2021.

 

  01.06.2021.

 
 

Izvještaj o izvedenim radovima do 31.05.2021.

Obala i travel lift
Završeni su svi betonski radovi na gatovima, montirani su poleri na gatovima, te su gatovi gotovi u cijelosti. Preostaje samo montirati opremu (odbojnike, ogradu i slično).

Manipulativni i servisni prostor, prometnice, zelene površine
Završena je oborinska odvodnja na cijeloj manipulativnoj površini: postavljeni separatori, ugrađene cijevi i okna. Preostaje za izvršiti u narednom periodu spoj separatora kroz podmorski zid u more.
Izrađena je i u potpunosti završena hidrantska mreža kao i instalacije vode i struje po cijeloj površini. Kanali linijske odvodnje također su završeni, a trenutno se odvijaju radovi na izradi kanala fekalne odvodnje.
Paralelno s navedenim, nastavljaju se radovi na izradi kolničke konstrukcije.

Skladište i pomoćni prostori
Čelična konstrukcija je izrađena, pocinčana i u većem dijelu obojena, te se u skorašnjem periodu očekuje doprema dijela konstrukcije i početak montaže.
Svi betonski i izolaterski radovi na pomoćnom objektu i konfiskatu su završeni, nastavljaju se radovi na unutarnjem uređenju.

Ukupno je u sklopu projekta Građevinski radovi na modernizaciji i proširenju ribarske luke Gaženica do 31.05.2021. godine, realizirano 49% ugovorenih radova.

Fotogaleriju tijeka radova možete pogledati ovdje.

Projekt rekonstrukcije Ribarske luke Gaženica sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.