NOVOSTI

Izvještaj o stanju radova – 30.06.2022.

 

  04.07.2022.

 
 

Nastavlja se dobra dinamika radova koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar -Poluotok”. Radovi se odvijaju ispred dinamičkog plana čemu svjedoče i posljednje informacije s gradilišta prema kojima je od početka radova 29. srpnja 2021. godine do 30. lipnja 2022. godine izvršeno ukupno 61% ugovorenih radova, za što je bilo potrebno 45% vremenski predviđenog perioda trajanja.

Trenutno su u završnoj fazi radovi na prvom i četvrtom dijelu zahvata na obnovi Obale kralja Petra Krešimira IV. Potez od gata do Morskih orgulja (dio 4) bit će otvoren za šetače od 10. srpnja, a dio od Foše do bivšeg hotela „Zagreb“ (dio 1) od 15. srpnja. Završetak radova podrazumijeva kompletno završenu dionicu radova, skidanje zaštitne ograde gradilišta te uređenje površine pored šetnice, odnosno njezino vraćanje u prvobitno stanje.

Nakon 15. srpnja radovi će se nastaviti odvijati na potezu od zgrade bivšeg hotela „Zagreb“ do postojećeg gata (dio 2). Kao što smo ranije najavili, radovi koji će se izvoditi bit će kamenoklesarski, a kako ne bi ometali turističku sezonu, pri njihovom izvođenju neće se koristiti teška mehanizacija te će buka biti svedena na minimum.

U treći dio radova na obnovi zadarske rive, koji obuhvaća sanaciju i produženje gata za 15 metara, krenut će se nakon završetka turističke sezone.

U sklopu istog projekta izvršena je i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale koja je obuhvatila uređenje obale, rješavanje oborinske odvodnje, izvedbu tri nova energetska ormarića i njima pripadajuće vodovodne i elektroinstalacijske mreže. Svi građevinski radovi su završeni, a trenutno je u tijeku pospremanje gradilišta i usklađivanje završnih detalja oko instalacija na manjem dijelu Liburnske obale.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više informacija o projektu, uključujući i fotografije tijeka radova, možete pronaći na službenim mrežnim stranicama: https://zadarska-riva.hr/