NOVOSTI

Katamaran “Jelena” od danas povezuje Zadar s Italijom

 

  admin1@luz / 31.07.2020.

 
 

Katamaran “Jelena” od danas povezuje Zadar i Anconu. Riječ je o najmodernijem brodu iz flote Jadrolinije koji će s pet povratnih linija tjedno tijekom ljetne sezone spajati Zadar s Italijom.

Jelena će kretati iz Gaženice svakog utorka, četvrtka, petka, subote i nedjelje u 8 sati. Iz Ancone se vraća istog dana s polaskom u 14 sati, a vožnja traje tri i pol sata.

„Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo. Ova brzobrodska linija je važan korak u tom smjeru, a nakon sezone priželjkujemo povratak trajekta na ovu liniju jer Gaženica ima sve preduvjete za teretni promet, odnosno prihvat velikih kamiona koji putuju prema Italiji. Ustrajat ćemo na cjelogodišnjoj liniji, a u tome imamo razumijevanje kako resornog ministarstva tako i Jadrolinije“, poručio je župan Božidar Longin koji je jutros ispratio “Jelenu” na prvom putovanju, u pratnji voditelja zadarske agencije Jadrolinije Ante Radosa te lučkog kapetana Alena Rukavine.

Podsjetimo, dogovor o pokretanju brzobrodske linije Zadar – Ancona postigli su početkom tjedna na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture državni tajnik Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin i predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta.

Državni brodar tijekom mjeseca kolovoza održavat će pet brzobrodskih povratnih linija između Zadra i Ancone na kojima će prometovati katamaran “Jelena”, a krajem kolovoza bi se, prema najavama, trebala donijeti odluka hoće li na toj liniji ostati katamaran ili se vraća trajekt.