NOVOSTI

Lučka uprava Zadar dobila sve uporabne dozvole za obnovljenu zadarsku rivu

 

  12.10.2023.

 
 

Radovi u sklopu projekta „Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok“ uspješno su okončani izdavanjem uporabne dozvole za II. i III. dio zahvata na Obali kralja Petra Krešimira IV, koji se odnosi i na produženi gat sa svjetionikom.

Zbog kompleksnosti radova u sklopu projekta obavljena su ukupno tri tehnička pregleda koja su pratila dovršetak pojedine faze zahvata. Nastavno, prethodno je već ishođena uporabna dozvola za I. i IV. dio radova na zadarskoj rivi, a uporabna dozvola izdana je i za zaobalni dio Liburnske obale, koji je u sklopu istog projekta u potpunosti uređen i opremljen.

Na svim tehničkim pregledima utvrđeno je da su predmetne građevine izgrađene u skladu s izvršnim aktima za gradnju u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, lokacijskih uvjeta i drugih uvjeta određenih aktom za gradnju. Prije posljednjeg tehničkog pregleda po nalogu nadzornog inženjera uklonjeni su svi nedostaci. Dobivanjem posljednje uporabne dozvole, koju je Grad Zadar izdao 19. rujna, stekli su se uvjeti za primopredaju predmetne građevine između izvođača i investitora – Lučke uprave Zadar kao nositelja projekta, a koja je uspješno realizirana 06. listopada 2023. godine.

„Ovaj je projekt za nas predstavljao veliku čast, ali i odgovornost s obzirom na sentimentalnu vrijednost koju zadarska riva ima u srcima svih građana Zadra. Koristimo ovu priliku kako bismo se još jednom zahvalili svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju kojeg su pokazali kako bi u konačnici svi zajedno mogli uživati u zadarskoj rivi koja je ponos grada. Vjerujemo da smo svi zajedno realizirali ovaj projekt na način kojeg Zadar zaslužuje“, poručuju iz Lučke uprave Zadar.

Prateće fotografije u visokoj rezoluciji možete preuzeti na sljedećoj poveznici.