NOVOSTI

Nagrada Cruise Insight 2020 kao dobar vjetar u leđa i u krizi

 

  Lučka uprava Zadar / 06.04.2020.

 
 

U mnoštvu loših vijesti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, u Zadarsku luku Gaženica stigle su i one dobre. Nakon što je Putnička luka Gaženica prošle godine proglašena Lukom godine na prestižnom svjetskom izboru Seatrade Europe 2019, ove godine dodijeljena je prestižna nagrada britanskog magazina Cruise Insight 2020 Awards kojom se ističe izvrsnost i ostvareni napredak u izgradnji novog terminala u protekloj godini. O važnosti ovog priznanja za HRT4 govorio je ravnatelj Lučke uprave Zadar, Robert Škifić.

„U prvoj godini rada terminala prihvaćeno je 166 tisuća i 700 putnika, 53 tisuće članova posade i 38 tisuća putnika na relaciji Zadar-Ancona. To je poticaj svima nama da vjerujemo da će, jednom kada ekonomski problemi uzorkovani trenutnom pandemijom prođu, grad Zadar i Zadarska regija postati jedna od ključnih točaka u cruise businessu.“, rekao je ravnatelj Lučke uprave Zadar, Robert Škifić.

Poručio je da ga nagrada iznimno veseli, a za priznanje su, osim Lučke uprave Zadar zaslužni i Global Port Holding i ZIPO. Robert Škifić posebno je ponosan na to što nagrada stiže u ovako teškom trenutku kada turizam zaostaje u cijelom svijetu. S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, u ovoj godini Lučka uprava Zadar ne očekuje značajne prihode od kruzing industrije, iako je za 2020. godinu bila očekivana brojka od 200 tisuća putnika s kruzera. Ravnatelj Škifić poručuje da su pripremljeni na ovakav ishod, što podrazumijeva rebalans proračuna i značajno smanjivanje troškova. Za HRT4 poručuje kako se nada da će svi zajedno izdržati ove teške trenutke i iz ove krize izići snažniji i sa što manjom štetom.