NOVOSTI

Nastup „Croatian Cruise Ports“ na konvenciji „Seatrade Cruise Global 2022.“

 

  06.05.2022.

 
 

Hrvatske lučke uprave Zadar, Rijeka, Split i Dubrovnik, sudjelovale su na najvećoj svjetskoj konvenciji posvećenoj cruise industriji „Seatrade Cruise Global”, koja se nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID-19 održala od 25.-28. travnja 2022. godine u Miamiju.

Za vrijeme konvencije održane su konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora i nastavljeni dijalozi između brodara i lučkih uprava prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i kvaliteti usluge. Hrvatskim lukama, u zajedničkom promicanju kruzing turizma u Hrvatskoj, pridružili su se i brojni dionici cruise industrije, turističke i pomorske agencije.

Osim uobičajenih aktivnosti vezanih za cruisere Sajam je iskorišten i za promociju zajedničkih EU projekata poput INTERREG –ovih REMEMBER i SUSPORT u kojima kao partner sudjeluje i Lučka uprava Zadar.

Prema trenutnim najavama, do kraja 2022. godine u Zadru se očekuje 155 ticanja brodova na kružnim putovanjima što je brojka u razinama 2019. godine. Nažalost, dostizanje broja putnika iz referentne 2019 godine još će malo pričekati s obzirom da kompanije još uvijek bilježe značajno manju popunjenost kapaciteta nego u predpandemijskim vremenima.